smůzí tájm

aneb naše oblíbená snídaně pro krásnou pleť

7. 01. 2019 | Alex

Smůzí tájm?

Cha! A jdeme na to! 🙂 Tahle snídaně je absolutně peckovní! Dnes nás tu společně čeká recept na skvělé jídlo, které podpoří hydrataci a zdraví pleti. Jak já ho miluju. Ujíždím si na něm už nějaký ten týden a jsem opravdu nadšená.

Jedná se o smoothie – jak my hezky po česku s Terezkou říkáme „smůzí“ tak trošku humorně.

Máme teď doma velkou zásobu ovoce – od tatínka jablíčka, od našeho dvorního pana bedýnkáře hrušky, z Rohlíku bio zázvor a ze zahrádky kadeřávek.

A tak si hrajeme. Je to vlastně taková každodenní hra o to, co vznikne. A moc nás to baví a co víc ještě to chutná. A je to způsob jak do lenivých a zapomnětlivých lidiček jako jsme občas i my, dostat víc ovoce, zeleniny a zelených věcí obecně. Tak já to nebudu prodlužovat a pustíme se do tvoření.

Naše momentálně oblíbená receptura: 

2 menší jablíčka

1 hruška

cca 1 cm široký kus zázvoru

2 – 3 mandarinky

3 listy kadeřávku (může být klidně i mangold, ale ten je v tomto období hůř dostupný, kadeřávek nám pořád roste na záhonku)

1 lžička spiruliny (nebo chlorelly či jakékoli jiné zelené potraviny, klidně zeleného ječmene)

1 lžíce rostlinného proteinu (my milujeme BIO proteiny od Life Food – jsou ve Slušné firmě, věděli jste to? jinými slovy jsou slušná firma…a my si rády vybíráme, koho v jeho práci podpoříme 🙂

cca 300 ml vody

Postup:

Vše společně naházet do mixéru.

Rozmixovat (stačí i běžný mixér, nicméně pokud Vás to nadchne, moc doporučujeme nějaký vysokorychlostní mixér, který vytvoří hladkou a homogenní konzistenci).

A bumbat 🙂 mňaaaaaam!

Stěžejní u smůzí je, abyste ho nevypili na ex. Je potřeba trošku promíchávat se slinami, ať už to zní jakkoli:D Jde o to nastartovat trávení už v dutině ústní.

A takhle začínáme každý den teď. Je to pecka! Opravdu. Vyzkoušejte to. A když tam dáte ten protein, tak si zajistíte také to, že nejmíň do dvanácti nebudete mít hlad 🙂

Tak dobré chutnání a ať se Vám daří! 🙂 A více informací o živé stravě najdete tady.

– Vaše Alex