PLEŤOVÝ OLEJ PRO PSYCHICKOU POHODU

aneb aromaterapie pro duši

29. 07. 2019 | Alex

Pleťový olej, jak již jistě víte, může pracovat na dvou velmi důležitých úrovních a dokonce by i měl pracovat na těchto dvou úrovních. Tou první je úroveň fyzická a druhou úroveň psychická. Já si své produkty vybírám již výhradně podle toho, zda opravdu dokážou tvořit skvělé vonné kompozice a také kompozice pro psychickou úlevu. 

Zde je tedy receptura, kterou miluju a kterou všemi deseti doporučuju. Je to olej, který velmi ráda používám pro opečování pleti a zároveň psychiky. Také je to receptura mé závěrečné práce do programu Foundations of Aromatherapy, který jsem vystudovala. 

Tento olej používám ráda dvakrát denně, a to ráno a večer. Několik kapek na navlhčený obličej a dekolt a cítím se jako královna. Kompozice, která má v hlubinách podpořit psychiku je ale také kompozicí, která podporuje hojení pleti, její elasticitu, svěžest a mladost. Zde je tedy receptura:

 Pleťový olej pro psychickou pohodu 

2 kapky Heřmánku římského (Chamaemelum nobile)

– pomáhá od úzkosti, ulevuje od stresu

4 kapky Levandule (Lavandula angustifolia)

– ulevuje od stresu

4 kapky Mandarinky (Citrus reticulata)

– pocit pohody, úleva od stresu, od úzkosti

3 kapky Kadidla (Boswellia sacra)

– zklidňující

20 ml jojobového oleje (Simmondsia chinensis)

8 ml šípkového oleje (Rosa canina)

2 ml rakytníkového oleje (Hippophae rhamoides)

Velmi doporučuji ingredience na tuto recepturu koupit na Aroma-ateliér, který naprosto miluju a celým srdcem podporuji. 

Esenciální oleje mají hluboký význam pro naše duševní a psychické zdraví. Prototo velmi doporučuji se esenciálním olejům a jejich benefitům věnovat a využívat jejich báječných účinků. Zkuste objevit sami pro sebe účinky jednotlivých olejů a neustále rozvíjet znalosti toho, co jednotlivé oleje umí a jak na Vás působí. Stačí jen pár kapiček éterických olejů a Vaše duše je v jiném světě. Tak si tuto báječnou aroma jízdu nenechejte ujít. 

Pravidelně pracujte s novými vůněmi, zkoumejte je, hledejte a dávejte si záležet na krásné hravé kompozici, prostě pravidelně trénujte kombinování vůní a sami si najdete vůně, které se Vám neskutečně moc líbí a po kterých se můžete utlouct. Sestavte si vůně, která Vám bude příjemná a po které budete toužit Vy i Vaše duše.