recept šťastná a vyživená pokožka

aneb tělový výživný olej

 16. 12. 2019 | Alex

V tomto článku Vám poodhalím recept na skvělý aromaterapeutický pečující oleje o tělo – tělový olej Šťastná a vyživená pokožka. Víte, jak důležité je pravidelně si své tělo mazat rostlinnými oleji? Nebesky důležité. A často to opomínáme. A proč? Protože „nemáme čas“ a protože máme pocit, že je spousta jiných skvělých aktivit, kterým bychom se měli věnovat. Nicméně já poslední dobou opravdu docházím k tomu, že pečovat o sebe je to jediné, co dává smysl. Pečovat o svou tělesnou schránku a dodávat jí to nejlepší. Takže pojďme na to! 

Recept Šťastná a vyživená pokožka:

18 ml šípkového oleje (Rosa canina)

3 ml rakytníkového oleje (Hippophae rhamnoides)

4 ml měsíčkového macerátu (Calendula officinalis)

3 ml konopného oleje (Cannabis sativa)

0,5 ml vitamínu E (Tocopherol)

7 kapek Levandule lékařské (Lavandula angustifolia)

5 kapek Slaměnky (Helichrysum italicum)

3 kapky Mrkve (Daucus carota)

Levandule ve směsi hraje roli hojivého éterického oleje, který podporuje hojení a zdraví pokožky jako takové. Slaměnka ve směsi také podporuje hojení a zdraví kůže. No a v neposlední řadě je tu taky mrkev, která je velmi regenerativní pro kůži.

Ideální použití tohoto tělového oleje je po sprše nebo po vaně, protože to je pokožka měkkoučká a vlhká a dokáže příjmout největší množství látek a taky díky zbylé vlhkosti se nádherně stane to, že bude úžasně hydratovaná a hebká. Doporučuji také použití každý den před spaním, protože nádherně může pomoct navodit spánek, a to hned dvěma způsoby – vůní a tím, že si z nanášení oleje uděláme pravidelný rituál péče o sebe a rituál doteku. Výborný tělový masážní olej má také slovenská značka Mylo, kterou naprosto zbožňuju, mrkněte! A nebo si také můžete vyrobit takovýto pleťový elixír z naší dílny. 

Sama jsem dlouho svoji pokožku nevyživovala vzácnými oleji, jak si představuju, že Kleopatra dělala, nicméně pak přišel v mém životě okamžik, kdy jsem honem rychle potřebovala uzemňovací techniku a techniku práce se sebou a vlastní psychikou. A najednou jsem začala tělo mazat a opečovávat a okamžitě jsem pochopila, že tohle je něco, co bychom měli všichni provozovat pořád. Naprosto pořád. Miluju to a prosím, zamilujte se do své pokožky i Vy. Je to brána do Vašeho domova. tělový olej Šťastná a vyživená pokožka je báječným a důležitým elementem krásy a zdraví. Šťastnou a vyživenou kůži do každé rodiny!