recept tělový masážní olej proti celulitidě

aneb stehna Vám poděkují

 30. 12. 2019 | Alex

Tělový masážní olej proti celulitidě? Celulitida je často nejenom otázkou zdraví kůže, lymfatického systému, ale také otázkou sebelásky a úcty k sobě samotné. Ženy se mohou celulitidou cítit utlačované a znevýhodněné, protože třeba nemohou nosit své oblíbené oblečení, které odhaluje části, jež jsou postiženy. Moc doporučuju pracovat s lymfatickým systémem, mazlit svou kůži, hýčkat ji a zároveň se o ni starat pomocí něžných a jemných doteků a masáží. A právě proto je tu tento recept, který nám dává médium, díky kterému můžeme o pokožku pečovat. Další možná práce s lymfatickým systémem je dostatek vody k pití a dostatek pohybu v běžném dni. 

Recept Tělový masážní olej proti celulitidě:

30 ml jojobového oleje (Simmondsia chinensis)

27 ml měsíčkového macerátu v mandlovém oleji (Calendula officinalis)

8 kapek Rozmarýnu (Rosmarinus officinalis)

7 kapek Limetky (Citrus aurentifolia)

7 kapek Citrónu (Citrus limon)

6 kapek Grepu (Citrus paradisi)

7 kapek Jalovce (Juniperus communis)

Nejdříve do lahvičky s pipetou nakapeme éterické oleje a pak zalijeme zbylými rostlinnými oleji. Vše řádně promícháme a dvakrát denně aplikujeme na problematické partie a pořádně promasírováváme a v ideálním případě opravdu vnímáme, jak se olej vstřebává dovnitř a jak pečuje o naše tělo. Použité éterické oleje jsou oleje stimulační, detoxikační, oleje, které uvolňují stagnaci a starají se o lymfatický systém. 

Ráda také používám tento zpevňující olej od značky InLight

Nezapomeňte, že éterické oleje, které do směsi použijete, je potřeba získávat v dobré kvalitě, více informací k této tematice zde

Při celulitidě nabývá kůže nerovného, dolíčkovatého povrchu, připomínajícího kůru pomeranče. Celulitida trápí více než 90 % žen. Zvýšené riziko je v těhotenství, ale postihuje i dívky v pubertě a ženy v přechodu.

Souvisí s působením ženského hormonu estrogenu, proto jí více trpí ženy užívající antikoncepční přípravky, které tyto hormony obsahují. Celulitida nesouvisí s nadváhou, neboť jí trpí i štíhlé ženy. Hrbolky na kůži totiž nejsou tvořeny zbytečnými zásobami tuku, ale jsou výsledkem změn podkožního tukového vaziva, v němž je zadržována voda. Porucha struktury kůže postihuje především boky, stehna a hýždě.