RŮŽE

aneb fotoreportáž ze zahrádky 

27. 07. 2020 | Alex

Jaruška Weinlichová mi poslala ještě jednu sadu skvělých a nádherných fotek, které prostě byly mojí povinností dát mezi Vás. Těším se z nich moc a moc a vnímám jejich krásu a vůni i na kilometry daleko. Pojďte si s námi užít nádherné momenty plné růží. 

Také máte svůj magický košík plný úžasných plodů přírody? Já ten svůj pravidelně zásobuju velkou řadou plodů a je to prostě nádherné a úžasné si užívat všechno potřebné z přírody. 

Taky milujete na zahrádce sbírat úžasnosti, které se nabízí?

Růže já osobně suším, nakládám do oleje, do octa a nebo jsme z nich s Jaruškou letos tvořily poprvé růžovou marmeládu. A to Vám teda bylo něco. Úplně jsem nečekala, že to, co jsem byla zvyklá konzumovat po lahvích ve Francii jako kupovanou růžovou marmeládu, může být ještě chutnější v domácím provedení. A ono bylo! Božíčku! 

Na marmeládu je potřeba otrhat jen okvětní plátky, což ale dělám i pro použití na sušení a maceraci. Vždy prostě otrhám okvětní kvítky a nechám je zavadnout. To je potom jízda. A ta vůně linoucí se z pokoje s růžemi. Domácnost provoněná a prostě luxusní záležitost je na světě! 

Všem moc doporučuju mít na své zahrádce několik druhů růží. Vždy se to hodí a uvidíte, že využití je naprosto pestré a barevné. Růže na naše zahrady patří a jejich využití o to víc. Nezapomeňte experimentovat a hrát si. O tom totiž ten život je. 

Tu vůni musíte snad cítit až u Vás doma.

Koukejte na to, jak ty růže jsou jemné a nádherné. Vypadají jako heboučké peřinky, do kterých jenom spadnout by se nám chtělo. Miluju léto. Přesně z tohoto důvodu – přehršle tvarů a vůní. 

A takto pak může vypadat nachystaná spížka na zimu. Sušená růže do čaje nebo k rozemletí na prach a k použití do pleťové masky. No není to nádhera? Takhle si žít v souladu a využívat té nádhery všude kolem nás? 

Nezapomínejte, že růže je vzácný materiál a éterický olej z růže je drahý a velmi vzácný.  Je to také záležitost, do které někteří lidé investují své peníze a ukládají je do tohoto oleje. Jedná se o opravdu vzácný poklad plný radosti, ženskosti a úžasnosti. Zde ještě článek z mého pera o růžové vodě, což je další možnost využití růže.