Lesní Stezkou #26 Čokoládovna Troubelice

Lesní Stezkou #26 Čokoládovna Troubelice

Jsme rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě. Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z těch nejlepších ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády sladíme ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě.

Naše výrobna čokolády se nachází v Troubelicích na Moravě v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován v původním duchu. Z bývalé hospodářské budovy je dnes výrobna čokolády, balírna a sklad. Naším cílem bylo zachovat původní ráz celého statku v souladu s okolím.

Něco málo z naší „historie“

Myšlenka o výrobě čokolády se zrodila v roce 2002, kdy s nápadem přišel František Bačík st.. Pozornost jsme zaměřili na český „čoko“ trh a začali poznávat různé druhy čokolád a jejich kvalitu. Rozhodli jsme se, že zkusíme vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů než je kakaové máslo, bez přídavných látek, bílého cukru a lecitinu. První dovoz kakaových produktů jsme uskutečnili v roce 2010.

První tabulka troubelické čokolády spatřila svět v roce 2013. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí, než jsme se dopracovali k jejich konečné podobě. Snažíme se, aby naše čokoláda byla 100% česká výroba tzn. návrh obalu, výroba obalu, výroba čokolády a zabalení.

Navštivte stránky Čokoládovny Troubelice 🙂

Příjemný a ničím nerušený poslech Lesní Stezkou #26 Čokoládovna Troubelice.

O ČEM JE TATO EPIZODA:

  • Čokoládovna troubelice
  • Rodinná firma, jak spolu dokážete vycházet celý ten čas?
  • Jak Vás napadlo, že čokoláda je to, co chcete dělat?
  • Co znamená tradiční způsob výroby čokolády?
  • Proč je čokoláda dobrá pro naše tělo?
  • Kakaové produkty a vše o nich
  • Jak udělat super kakaovou masáž?
  • Jaké další produkty dovážíte?
  • Jak vypadá běžný den v čokoládovně?
  • Téma certifikátů a fair trade
  • Čokoládová slast
  • Na kterých akcích můžete Čokoládovnu Troubelice potkat?

Pohodlně se usaďte a poslechněte si tuto epizodu podcastu: