kvašená levandulová limonáda
aneb pitíčko pro bylinkáře
04. 06. 2024 | Alex
Kvašená levandulová limonáda
Co budeme potřebovat?
1 hrst čerstvých levandulových květů
nebo 1 lžíce sušených květů
1 litr vody
1 lžíce jablečného octa nebo špetka
instantního pekařského droždí
1 biocitrón
1 lžíce cukru
Jak na to?
Květy vložíme do sklenice s vodou, přidáme jablečný ocet nebo droždí a na plátky nakrájený biocitrón a cukr.
Zakryjeme plátýnkem.
Necháme na místě, kde pravidelně procházíme a každý den promícháme.
Od druhého dne by se měly začít objevovat bublavá aktivita na povrchu.
Cca 4. den limonádu ochutnáme a můžeme již popíjet. Podle chuti můžeme nechat kvasit dál
nebo scedit.
Scezenou necháme klidně ještě týden v lednici a užíváme si její lahodné chuti.