Lesní Stezkou #26 Čokoládovna Troubelice
Naše výrobna čokolády se nachází v Troubelicích na Moravě v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován v původním duchu. Z bývalé hospodářské budovy je dnes výrobna čokolády, balírna a sklad. Naším cílem bylo zachovat původní ráz celého statku v souladu s okolím.
Něco málo z naší „historie“
Myšlenka o výrobě čokolády se zrodila v roce 2002, kdy s nápadem přišel František Bačík st.. Pozornost jsme zaměřili na český „čoko“ trh a začali poznávat různé druhy čokolád a jejich kvalitu. Rozhodli jsme se, že zkusíme vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů než je kakaové máslo, bez přídavných látek, bílého cukru a lecitinu. První dovoz kakaových produktů jsme uskutečnili v roce 2010.
První tabulka troubelické čokolády spatřila svět v roce 2013. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí, než jsme se dopracovali k jejich konečné podobě. Snažíme se, aby naše čokoláda byla 100% česká výroba tzn. návrh obalu, výroba obalu, výroba čokolády a zabalení.
Navštivte stránky Čokoládovny Troubelice 🙂
Příjemný a ničím nerušený poslech Lesní Stezkou #26 Čokoládovna Troubelice.

O ČEM JE TATO EPIZODA:
- Čokoládovna troubelice
- Rodinná firma, jak spolu dokážete vycházet celý ten čas?
- Jak Vás napadlo, že čokoláda je to, co chcete dělat?
- Co znamená tradiční způsob výroby čokolády?
- Proč je čokoláda dobrá pro naše tělo?
- Kakaové produkty a vše o nich
- Jak udělat super kakaovou masáž?
- Jaké další produkty dovážíte?
- Jak vypadá běžný den v čokoládovně?
- Téma certifikátů a fair trade
- Čokoládová slast
- Na kterých akcích můžete Čokoládovnu Troubelice potkat?