semínkový chlebík
aneb neskutečná magie

Veganská a semínková variace na dánský chlebík smørrebrød.
Recept je podle mých oblíbených Green Kitchen
Recept je na jeden chlebík nebo 12 muffinů
Co budeme potřebovat?
2 lžíce psylia (pro neveganskou variantu 5 vajec)
350 ml vody
100 g mandlí
100 g vlašských ořechů
100 g sezamových semínek
100 g slunečnicových semínek
100 g lněných semínek
100 g dýňových semínek
1 lžička soli
3 lžíce olivového oleje
pokud chcete chlebíček udělat na sladko, pak přidejte rozinky nebo jiné sušené ovoce podle chuti a nadrcenou tmavou čokoládu
Postup:
-
Rozpalte troubu na 180 °C. Smíchejte psylium s vodou a nechte 5 minut odpočívat než se utvoří hustý gel.
-
Mezitím smíchejte všechny oříšky a semínky, přidejte sůl, olej, rozinky a čokoládu a promíchejte. Pak přidejte gel z psylia – řádně promíchejte a nechejte 1 hodinu ležet.
-
Poté přemístěte do vymazané formy a pečte 60 – 70 minut. Pokud se rozhodnete pro muffiny, pak je pečně 45-50 minut. Z trouby vytáhněte a nechejte úplně vychladnout a teprve poté krájejte.
Miluju, miluju, naprosto miluju tento recept. Doufám, že si také pochutnáte.
A tímto Vás také zvu na naši Podzimní školu fermentace s Aničkou z MyGreenovi, kterou pořádáme a kde se také naučíte péct kváskové pečivo s lepkem i bez. Více info zde.
